Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Vizualizarea – Un mușchi prin care te antrenezi să vezi în viitor

vizualizarea
“Imaginația este singura frontieră a tuturor posibilităților”

La fel ca orice alt mușchi, vizualizarea se dezvoltă pe măsură ce o folosești. Este responsabilitatea ta de acum să îți dezvolți în continuu această abilitate prin care poți vedea cu mintea în viitor. Amintește-ți că mintea umană poate obține tot ceea ce poate să “vadă”. Iar cu cât vezi mai clar, cu atât ești mai aproape!

Acest articol face parte dintr-o serie de trei articole al căror scop este să te aducă mai aproape de viața la care visezi. Vreau să îți prezint cele 3 principii de bază a oricărui act de creație. De asemenea am în vedere să îți ofer 3 unelte cu care poți aduce în realitatea ta lucrurile pe care le vrei.

Vizualizarea joacă un rol esențial în actul creativ

Actul creativ este alcătuit din 3 pași distincți și la fel de importanți:

1. Îți formezi o viziune a ceea ce vrei să faci, să obții sau să devii. Îți imaginezi cum arată rezultatul final, cum se schimbă viața ta după ce ai obținut acest lucru, ți-ai îndeplinit acel vis. În acest pas vizualizarea în detalii specifice este punctul culminant!

2. Folosești strategii mentale diversificate, lucru care te ajută să te aliezi cu mintea ta. Practic cu ajutorul lor te poți vedea acolo și prin asta urmărești să trezești în tine o emoție suficient de puternică. Prin definiție, e – motion înseamnă energie în mișcare. Iar ceea ce vrei tu este să pui subconștientul în mișcare. Despre strategiile mentale vorbim în articolul următor.

3. Actul creației implică de fiecare dată ACȚIUNEA. Din nou, este vorba despre mișcare. Viața toată înseamnă energie în continuă mișcare. Rezultatele în viața reală le obții din acțiunile pe care le faci. Acum însă, nu vorbim despre orice acțiune, ci despre cea în acord cu viziunea pe care ți-o creezi. Acțiunea, în acest caz, este de mai multe feluri și vorbim despre ea în al treilea articol din serie.

Este mult mai important să poți vedea, înainte de a acționa efectiv

Ce se întâmplă dacă pornești să navighezi pe mare și nu știi încotro vrei să ajungi? Nu ai hartă, nu ai resursele de care ai nevoie și nu ești informat despre obstacolele pe care le ai de înfruntat?

Cel mai probabil ești pierdut! De altfel, majoritatea oamenilor nu înțeleg cât este de important să poți “vedea” rezultatul final. După ce ai o viziune care te entuziasmează maxim, putem vorbi despre acțiune și mișcare în direcția respectivă!

Vizualizarea te ajută să acționezi cu țintă având în minte destinația. Chiar și acțiunile mici pe care le faci, este nevoie să fie legate de o misiune mai mare. Leagă tot ceea ce se întâmplă în viața ta de viziunea pe care o creezi.

Vizualizarea evocă emoție, iar emoția impulsionează subconștientul spre acțiune!

Clar, specific, cu cât mai multe detalii! Cu cât ceea ce vrei să obții este mai detaliat cu atât mai multă însemnătate emoțională va avea pentru tine.

Pentru a traduce un gând, o idee într-o realitate materială, palpabilă, ai nevoie de emoție. Cantitatea de emoție o generezi în funcție de cât de importantă este pentru tine viziunea a ceea ce vrei și cât este de clară!

Vei investi foarte multă emoție atunci când folosești vizualizarea pentru ceva ce chiar îți dorești. Aceasta joacă un rol atât de important în proces, tocmai pentru că este combustibil. Gândul de la sine este o rachetă, pe când emoția este combustibilul. Din combinația celor 2 rezultă dinamică, mișcare, acțiune! Aici intră în joc subconștientul…

Mintea umană cuprinde 3 planuri:

1. Planul subconștientaici se găsesc toate programele noastre la care conștient nu avem acces. Mintea umană putând fi foarte ușor asociată cu un computer, are spațiu de stocare nelimitat. Obiceiurile nostre, funcțiile vitale, amintirile, deprinderile și abilitățile, resursele de orice fel le accesăm din subconștient. Acest plan al minții are rolul de supus, sau mai este numit “ascultătorul”.

2. Planul conștient – numit și planul rațional, este cel al deciziilor, cel care dă direcția. Rolul lui este să direcționeze subconștientul. Putem asocia subconștientul cu o corabie, iar conștientul este căpitanul corabiei. De asemenea, important de știut: conștientul direcționează, ia decizii, dar nu el setează traseul. Destinația, ceea ce urmărește, vine ca și hartă dintr-un plan diferit.

3. Planul supraconștientsau planul ideilor perfecte. O melodie care îți place la nebunie, un roman, o persoană cum nu se poate mai potrivită și multe altele își au originea sub formă de gânduri în planul supraconștient. Acesta comunică direct cu Sursa creatoare și trimite idei și planuri minții conștiente care le recepționează sub formă de inspirație. Conștientul le traduce și le trimite ca și informație în subconștient. Odată recepționată informația, subconștientul începe să se miște în direcția respectivă. Va căuta căi și modalități prin care să transorme informația primită într-un echivalent material.

Vizualizarea combinată cu acțiunea înseamnă un vis care devine realitate

Probabil ești de acord cu mine că dacă vrei o viață împlinită, în care să te simți întreg și fericit ai nevoie să îmbrațișezi spiritualitatea. Mai exact ai nevoie să îți îmbunătățești și valorifici relația ta la verticală!

Pentru că tot am vorbit despre supraconștient, tu nu ești o identitate se sine stătătoare! Știu cum te vezi, cu te percepi, dar separarea în care te crezi este doar o iluzie optică a minții tale. Tu, la fel ca și ceilalți, îți ai originea în această Sursă Creatoare, perfectă, un izvor a tot ceea ce este mai bun.

Această Sursă se află în tine! Într-o autonomie benefică, tu nu te încarci cu energia celorlalți. Primești de la această Sursă care se manifestă cu și prin tine tot ceea ce este mai potrivit pentru tine și tot ceea ce ai nevoie. Cu ceilalți faci un schimb continuu de energie, fiecare oferind ceea ce are din surplus.

Prima și cea mai puternică unealtă pe care poți începe să o folosești chiar azi:

Vizualizarea! Obșnuiește-te să vizualizezi ceea ce dorești și să te vizualizezi în circumstanțele pe care le vrei. Ceea ce îți spun acum nu este basmologie. Poți obține în realitatea ta o copie identică a imaginii pe care o ai în minte!

De aceea îți recomand să folosești vizualizarea cu încredere și nu îți fă griji legat de ceea ce este posibil sau nu. Focusul tău este să trăiești viața conectat la Sursa Creatoare din tine. În acest scop poți preactica recunoștința, poți cultiva gânduri bune, imagini ale prosperității de care vrei să te bucuri!

Nu o să primești exact ceea ce îți imaginezi. Nu acea persoană, nu strict acele lucruri și poate nu așa cum îți imaginezi. Cert este faptul că acest univers abundă de tot ceea ce ți-ai putea dori! Ceea ce vei primi va fi, dacă nu un echivalent, ceva cu mult mai bun decât te aștepți. Ai încredere că va sosi la timpul potrivit, pe măsură ce avansezi și îți urmezi propria viziune…

1 thought on “Vizualizarea – Un mușchi prin care te antrenezi să vezi în viitor”

  1. Pingback: Strategiile mentale: Educa-ti creierul pentru a obtine obiective

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *