Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Trei practici foarte simple prin care poți aduce constant mai mulți bani în realitatea ta

Dacă vrei mai mulți bani, află că nu este nevoie să câștigi mai mult, pentru început…

Întreabă-te: De ce nu rămân banii în realitatea mea în acest moment? De ce nu ești omul cu un câmp gravitațional în jurul căruia gravitează banii și doar întingi mâna să îi iei? 🙂

După cum ai observat, primești deja bani constant, chiar dacă vorbim de salariu. Problema se pune când aceștia nu și rămân. Acest lucru se întâmplă deoarece nu au unde să se “sedimenteze”, nu au unde să se așeze în jurul tău, nu îi reține nimic.

Ceea ce ai nevoie acum este să îți creezi un “vas” prin care banii pot să rămână. Apoi, să îți mărești constant acest vas.

Acest lucru este exact ceea ce urmăresc să fac pentru tine prin cele trei tehnici pe care ți le ofer în continuare:

1. Pune deoparte 10%  din venitul tău lunar

Sau: plătește-te mai întâi pe tine însuți, înainte de a da bani oricui altcuiva sau a plăti orice altceva.

Spre exemplu: Chiria o plătești în fiecare lună? Cheltuielile de întreținere? Factura la telefon? Pe tine cât de des te plătești?

Acest principiu este cunoscut ca și Legea Babiloniană a Succesului. Se știe despre babilonieni că au fost cei mai bogați oameni de pe planetă. Grădinile lor suspendate au rămas una din marile minuni ale lumii.

Dacă acest popor cu asemenea renume a folosit acest principiu, înseamnă că dă roade. Din acest motiv tu, care vrei să începi să acumulezi, este nevoie să îl adopți și să-l transformi într-unul de căpătâi!

Poți aplica acest principiu foarte simplu astfel:

Îți faci un cont separat de economii în care depozitezi lunar cele 10 procente din venit. Dă-i acestui cont un nume care să aibă o însemnătate emoțională pentru tine.

Eu mi-am denumit contul: C.I.F (contul independenței mele financiare), deoarece eu asociez banii cu valoarea mea nr. 1, și anume libertatea.

Dacă venitul tău în acest moment este de 3.000 Ron, înseamnă că lunar în contul tău de economii intră 300 Ron. (Și dacă faci un calcul simplu, într-un an ai 3.600 Ron banii tăi, fără prea mult efort)

Acest obicei întrupează prima și cea dintâi poruncă a prosperității. Așadar, dacă vrei să ai mai mulți bani, sau (Doamne ajută!) să devii prosper financiar este nevoie să produci mai mult decât cheltui.

2. Pune bani zilnic într-un borcan (sau recipient) pe care să îl ai în casă

Există în Huna un aforism foarte puternic care spune în felul următor: “Energia urmează calea atenției”. Primești mai mult din lucrurile cărora le dai atenție.

Prin această practică urmărim să mutăm atenția de pe cheltuit bani, pe acumulat bani. Dacă ne concentrăm pe acumulat bani, ceea ce vom obține mai departe sunt… mai mulți bani. (Invers, o țară întreagă se concentrează pe cheltuieli și datorii. Și nu mă miră când acestea se înmulțesc.)

Nu este nevoie să pui în borcan sume mari. Pune și un ban, când nu vrei să pui mai mult. Ideea este să pui zilnic bani în el, oricât de puțini.

La final de lună poți să pui acești bani în contul de economii, sau să îți iei ceva fain de pe suma pe care ai acumulat-o.

Chiar te rog să faci asta! O să îi transmiți creierului tău mesajul că efortul de a economisi bani înseamnă a obține lucrurile pe care le vrea.

Folosește principiul recompensei

Dacă, să zicem, într-o lună ai adunat în borcan 50 Ron, oferă-ți de pe acești bani ceva ce nu ți-ai cumpăra în mod normal.

Spre exemplu: un film la cinema, o seară la termale, o călătorie cu trenul sau orice altceva care să însemne pentru tine ceva puternic emoțional.

În cele din urmă, acesta este motivul pentru care îți spun să acumulezi, pentru a obține lucrurile pe care le vrei; acele lucruri… pe care le vrei cu adevărat!

3. Apreciază suma de bani pe care o ai deja

Este foarte simplu: nu poți primi mai mult dacă nu apreciezi ceea ce ai deja. Și ști de ce? Pentru că acel ceva nu este important pentru tine!

Mecanismul creierului în acest caz funcționează astfel: de ce să aduc ceva în realitatea mea care nu are o importanță pentru mine?

Eu, tu, și ceilalți ne dorim să fim apreciați. Mergem într-acolo unde ne simțim apreciați. Și o să vezi că ceea ce nu apreciezi nu o să rămână prea mult în viața ta. La fel este și în cazul banilor.

Acest lucru este valabil la oameni, la bani, la sănătate, la dorințele pe care le ai și practic în orice domeniu al vieții.

Invers, cu cât apreciezi mai mult ceva, cu atât ți se va oferi mai mult din ceea ce apreciezi. Aici intră și ceea ce spuneam despre energie, care urmează atenția.

Recunoștința este cea mai puternică formă de apreciere din câte există

Cu cât apreciezi mai mult ceva, cu atât ești mai recunoscător pentru acel lucru. Recunoștința are o forță magnetică, ceea ce înseamnă că va aduce mai mult lucrul respectiv în realitatea ta.

Cea mai ușoară cale pentru a face loc la mai mulți bani în viața ta este să fii recunoscător pentru banii pe care îi ai deja. Iarăși, ar fi indicat să spui un mulțumesc zilnic, autentic, cu privire la finanțele tale.

Recunoștința, la fel, funcționează în toate domeniile vieții. Prin electro-magnetismul ei aduce în realitatea ta lucrurile pentru care te simți recunoscător.

Fie ca vorbim de finanțe, relații, sănătate sau dorințele pe care le ai. Fii recunoscător pentru ele, și vor apărea în realitatea ta!

Recunoștința te ajută în orice măsură, dar dacă o practici zilnic, devii un master în a atrage în viața ta lucrurile care chiar contează pentru tine.

Acestea au fost cele trei practici, pe care sper din suflet să le integrezi în viața ta. Le recomand pentru că eu le folosesc și și-au dovedit deja eficacitatea. De asemenea, foarte important: dacă ești tânăr și nu datorezi bani nimănui, poți începe să acumulezi și să devii prosper în mai puțin de 10 ani. 🙂

P.S. În totală opoziție cu ce am spus la început, o să rămâi uimit de felul în care vor crește veniturile tale prin aplicarea acestor principii.

Dacă în momentul de față întâmpini dificultăți financiare înseamnă că banii nu fac parte din valorile tale. Vreau să spun că probabil nu sunt foarte importanți pentru tine.

Chiar dacă lucrurile stau așa, aceste tehnici sunt special gândite și te vor ajuta în această direcție. Banii vor urca în scara valorilor, iar mai apoi nu vor mai reprezenta o problemă pentru tine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *