Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Totul pleacă de la identitatea de sine, sau modul în care te vezi pe tine însuți!

identitatea de sine
‘Îți poți ține echilibrul pe bicicletă, sau poți cățăra munții. Totul ține de cum te percepi!”

Identitatea de sine reprezintă fundația pe care te construiești. Toate rezultatele pe care le ai în viață și tot ceea ce ți se întâmplă are la bază modul în care te vezi!

Fundația s-a format acum mult timp, cu ani în urmă. A fost nevoie de 7 ani pentru acest proces, primii ani din copilărie. În prezent, lucrurile care au loc în viața ta sunt numai efectele, care la fel ca fructele, apar mai târziu.

Ceea ce ți se dictează și ceea ce acumulezi în primii 7 ani reprezintă programul de viață al părinților tăi. În această perioadă creierul se află într-o stare de hipnoză. Accesul la subconștient este deschis și acolo poate intra realmente… orice!

Identitatea de sine este formată în copilărie. Mai târziu vezi doar rezultatele.

Transferul de informație părinte copil este un proces care are loc natural și are la bază supraviețuirea. Altfel spus, de ce să fie nevoie ca fiecare om să inventeze roata? Nu e nevoie să descoperi și tu focul sau electricitatea. Tu beneficiezi direct de faptul că altcineva le-a descoperit înaintea ta – legea conservării energiei. Asta pe de-o parte!

Identitatea de sine este un program care odată instalat în minte și mai ales în subconștient, rulează în continuu! Mintea lucrează pe programe. Calculatorul este gândit ca un creier artificial. E mai simplu de luat ca și exemplu astfel.

Programul pe care îl ai în calculator determină rezultatele pe care le poți obține cu acel calculator. Când vorbim despre minte, vorbim despre cel mai performant computer care a existat vreodată pe planetă. În opoziție cu acest lucru este atât de puțin folosit!

Mintea umană este capabilă de lucruri la care nici nu visezi! Există în tine un potențial latent uriaș care se cere descoperit și valorificat. Pe lângă asta, ai primit deja un program de la părinții tăi. Însă, cine spune că trebuie să rămâi cu el toată viața?

Identitatea de sine reprezintă ceea ce crezi despre tine.

Iar ceea ce crezi despre tine ți-a fost indus prin repetiție. În acest fel au luat naștere convingerile sau credințele. Sau mai bine spus condiționarea suconștientă.

Și de ce spun asta? Pentru că creierul subconștient este creierul emoțional. O emoție puternică pozitivă sau negativă repetată îi impune o condiție, o limită. Această limită poate fi depășită cu ceva muncă mai târziu.

Sunt convins că știi povestea elefantului care a fost luat de pui la un circ a fost legat cu un lanț de un par înfipt în pământ. Încercând să evadeze, după ceva vreme a renunțat, legătura fiind prea puternică pentru el. La distanță de câțiva ani, elefantul a crescut și dispunea de forță masivă. Era suficient doar să ridice piciorul și ar fi scos parul din pământ, dar nu a mai făcut asta…

Ceea ce crezi despre tine reprezintă rezultatele pe care le obții!

Cele mai mari 3 credințe limitative sunt: nu pot, nu se poate, nu sunt destul de bun. Pe toate acestea le-ai învățat în copilărie. Așa credeau și părinții tăi. Însă acum tu dispui de informația la care ei nu au avut acces.

Care este atitudinea în acest caz? Ei bine, să te înveți să gândești astfel: Nu pot acum, dar o să evoluez, o să mă dezvolt și o să pot; aparent este imposibil, dar voi găsi o cale de a îl face posibil; sunt suficient, am obținut deja lucruri și pot obține tot ce îmi propun!

După cum spuneam identitatea de sine reprezintă fundația. Rezultatele pe care le ai în viață reprezintă ceea ce construiești pe această fundație. Dacă vrei rezultate mai bune, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți construiești o fundație care să le susțină! La fel ca în cazul unei case, nu poți ridica nimic stabil pe o fundație șubredă.

Construiește-ți identitatea de sine astfel încât să susțină ceea ce îți dorești!

În acest caz este nevoie să pleci de la o viziune personală asupra ta și asupra vieții pe care o vrei. AICI găsești un material care te va ajuta enorm în această direcție.

Dacă îți formezi o viziune, lucrurile pe care le vrei în viață nu vor mai fi ca un câștig la loterie. Pe măsură ce acționezi spre viziunea pe care o vrei îndeplinită, nu va mai fi problema de dacă, ci când!

Și uite de ce acest lucru: să zicem că în momentul ăsta câștigi 2.500 Ron pe lună. Îți dorești un Chevrolet Camaro, dar creierul tău te percepe angajat. Nu poate vedea calea prin care obții banii aceștia. Nu poate vedea cine ești, ce faci. Lipsește foarte mult partea de cum. În acest caz singura șansă ar fi să câștigi la loterie, dar nici acolo nu joci?! 🙂

O nouă viziune, o nouă fundație, rezultate diferite!

Este nevoie să depui un mic efort să înlocuiești programul de viață (de supraviețuire) primit de la părinții tăi, cu cel pe care îl vrei tu!

Pleci de la o viziune personală înspre care acționezi, te miști și obții rezultate. Odată ce ți-ai format noua fundație, lucrurile pe care le vrei vor veni mult mai ușor spre tine. Deoarece poți primi numai în măsura în care poți primi!

Știi care este locul în care există cea mai mare acumulare de ape? Oceanul! Apa se găsește și circulă peste tot. Cu toate acestea mereu se revarsă în ocean. Pe măsură ce poți primi și poți gestiona ceea ce ți se oferă, vei primi din ce în ce mai mult!

Spune-mi, te rog: Poți observa corelația dintre ceea ce se întâmplă în prezent în viața ta și ceea ce s-a petrecut în copilărie? Vezi o anumită asemănare, un tipar care pare că se repetă??

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *