Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Poți atinge un nivel ridicat de prosperitate în maxim 10 ani

Ceea ce vreau să îți transmit în continuare este că există un grad înalt de prosperitate materială și financiară pe care tu îl poți atinge. Acest potențial există deja. Problema nu este dacă, ci când.

Nu are deloc importanță dacă nu ai plecat la drum cu foarte mulți bani în buzunar. Nici eu nu am plecat și majoritatea nu au plecat. Această situație este una generală.

Cauzele se află în comunism, care ne-a lăsat pe toți la fel de săraci. Desigur, după ei au venit oameni care au acumulat avere pe căi neconvenționale. În această situație România nu este un caz izolat. Ceea ce s-a întâmplat este normal în condițiile date.

Un studiu făcut în SUA arată că în top 300 milionari ai țării, nu mai puțin de 68% și-au dobândit averile plecând de la zero. În România, procentul acestor oameni este cu mult mai mare.

Primul pas către prosperitate: concentrează-te pe valoarea pe care o oferi

Banii sunt de fiecare dată rezultatul valorii pe care o aduci în viețile celorlalți prin tot ceea ce ești și ceea ce faci.

Acum aduci valoare ca și angajat, prin serviciile pe care le prestezi. Impactul pe care îl ai din acest punct este mai mic, așadar compensația este un salariu pe care îl primești lună de lună.

(În drumul tău către prosperitate poate pui o pâine pe raft, scanezi un produs pentru o altă persoană, sau construiești ceva ce aduce un folos real altui om, fie că vorbim despre mașini, piese vestimentare sau mobilă. Pe măsură ce evoluezi, modul în care poți îmbunătăți viețile celorlalți crește exponențial; de asemenea, și compensația va fi pe măsură!)

Poți evolua mai ușor pe măsură ce urmărești misiunea pe care o ai de îndeplinit.

Fiecare om are o misiune personală în această lume

Cumva lucrurile prin care trecem și ceea ce așa zis “se întâmplă” în viața noastră au foarte mare legătură cu această misiune.

Dacă te uiți cu atenție la viața ta vei găsi niște puncte de legătură. Acestea conectează cine ești ca și persoană, ce îți place să faci, dar și lecțiile cu care te-ai ales din anumite experiențe.

După cum vezi, viața este despre tine! Viața se întâmplă pentru tine, mai exact pentru omul care trebuie să devii!

Urmărindu-ți propria misiune în această lume înseamnă că ai un drum al tău, o călătorie pe care o parcurgi. Devii mai bun pe măsură ce avansezi, faci lucrurile mai bine și oferi mai multă valoare. Ajungi astfel să ai un impact mai mare și ca rezultat o recompensă mai bogată.

Ești strict plătit pentru capacitatea ta de a îmbunătăți viețile celorlalți. Pentru a te bucura de prosperitate, atitudinea ta trebuie să fie: “Cum pot face celorlalți viața mai bună?”.

De ce să nu îți urmezi pasiunile pentru a ajunge la prosperitate?

De ce să nu devii mai bun în ceea ce te pasionează, pe măsură ce câștigi mai bine și aduci mai multă valore în viețile celorlalți?

“Principiul este același. Diferența constă în modul de a face lucrurile!”

Vreau să spun prin asta că ceea ce urmărim este să îmbunătățim viețile celorlalți. Modul în care facem acest lucru poate diferi foarte mult.

Ca și angajat, poți să devii foarte bun în ceea ce faci astfel încât să nu mai poți fi trecut cu vederea. În acest caz, doar să te interesezi să lucrezi într-un domeniu care îți aduce plăcere.

Îți dau un pont: Nu mai poți rămâne la un nivel, dacă ești mult prea bun pentru nivelul respectiv. În definitoriu, asta este ceea urmărești tu de acum.

Performanța în ceea ce faci o poți atinge și la acest nivel. Pentru a fii motivat ai nevoie doar de o viziune personală care să te conecteze la cine vrei să fii. Astfel încât să merite efortul.

Aceasta însă se poate obține în orice domeniu. Fie că vorbim de sport, de afaceri, vânzări, pasiuni (muzică, pictură, scris, dans) sau orice altceva. Performanță înseamnă abilitatea de a face un lucru. Talentul este doar o înclinație în acea direcție. Abilitatea se obține prin muncă!

Mai există încă o cale: Antreprenoriatul!

Aceasta este calea către prosperitate a celor care nu se pot adapta la un serviciu sau la un colectiv. Viziunea lor este mult mai mare și mai bogată iar impactul pe care îl pot avea în viețile celorlalți este imens.

Antreprenorul, chiar și în devenire, este acel om care simte că nu are loc, că nu își găsește locul. De aceea energia lui se îndreaptă spre a crea o lume mai bună în care să se poată regăsi, acea lume de care să beneficieze cu toții.

Nu știu dacă acesta este destinul sau doar contextul, dar lumea a avut nevoie de astfel de oameni pentru a putea avansa. Nu zic că îi și înțelege, dar asta e partea a doua.

Într-o societate în care oamenii se deplasau terestru (Henry Ford a reușit să facă o mașină accesibilă tuturor americanilor), au existat inadaptați care s-au gândit la mașinării prin care să poată zbura. În acel moment au fost luați în râs și ridicularizați, dar datorită lor lumea acum se bucură de avione!

Ce cale alegi? Să știi că dacă nu te regăsești în nimic, calea ta este antreprenoriatul! 🙂

Principiul abundenței – cea mai importantă regulă pentru prosperitate

Contrar a ceea ce se crede sau am fost învățați, abundența este o lege fundamentală a naturii și prin urmare a vieții.

Acest lucru am în vedere atunci când mă refer la urmarea pasiunilor. De fapt, nu contează ceea ce faci, atâta timo cât faci cu pasiune! Oamenii sunt atrași de pasiunea cu care îți transmiți mesajul. Partea cea mai frumoasă este mulți oameni se vor regăsi și vor rezona cu mesajul pe care îl transmiți.

De ce zic abundență…?! Te-ai mulțumi să existe un singur fruct? Există mai multe? Există foarte multe fructe, adică foarte multe! Este unul mai bun ca altul? Depinde de gusturi. Fac competiție între ele? Nu. Cel mai adesea cooperează!

Este loc pentru fiecare om și este destul pentru fiecare. Din acest motiv indiferent ceea ce vrei să fii, să ai sau să faci există loc și pentru tine. De fapt, nu poate lua nimeni acel loc. Singurul lucru care contează este să pui pasiune în ceea ce faci. La fel cum un fruct îl mănânci pentru că îți aduce plăcere!

Ți se pare mult 10 ani?

Cu siguranță că pentru o viață prosperă este ceva de lucru. 10 ani ar putea însemna mult, dar te asigur că este cu mult mai puțin decât 70 de ani în care trăiești o viață care nu îți aduce împlinire și în care nu avansezi.

O să mai vorbim despre acest subiect, deoarece este preferatul meu. O să vin și cu acțiuni și lucruri practice pe care le poți face pentru a te îndrepta în direcția pe care o vrei.

Nu te îngrijora! Dacă te uiți la un pom, nu îți poți da seama de procesele care se petrec în interiorul său. Poți vedea doar fructele. Așa va fi și în cazul tău. Se vor schimba foarte multe procese în interiorul tău, iar în exterior se vor vedea rezultatele!

P.S. Sunt foarte curios de părerea ta! 🙂

În România, din locul în care ești acum, poți începe să trăiești o viață care este orientată spre prosperitate și acumulare?

1 thought on “Poți atinge un nivel ridicat de prosperitate în maxim 10 ani”

  1. Pingback: Dacă ai potențial pentru a face puțin, înseamnă că poți face și mult

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *