Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Despre Alexandru Covăsală

Salut, Alex sunt!

Sunt un visător și un mare idealist, deși sunt un băiat simplu, care provine de la țară, dintr-o familie modestă. Am crescut într-o zonă foarte frumoasă, în sânul Parcului Cheile Nerei, înconjurat de natură și peisaje uimitoare. Până în acest moment am cunoscut foarte multe lucruri. Am trăit bucurii, dar și tristețe, la o intensitate cu greu de descris în cuvinte. Lucru pentru care sunt un om de profunzime.

Puterea de a visa și a crede în lucruri mai bune mi-a dat curaj și m-a scos din multe greutăți, iar lucrurile mai bune au venit, de fiecare dată! Toate visurile și idealurile mele au găsit modalitatea de a se exprima prin scris. Lucrul acesta s-a întâmplat cu mult timp în urmă… Îmi amintesc că, în clasa a 6-a fiind, aveam de dat o lucrare simestrială la română. Situația mea nu era tocmai plăcută în acel moment…

Nu știam mare lucru, la școală învățam foarte prost în general. În lucrare cu atât mai mult nu aveam idee ce să scriu, dar am avut și o compunere de făcut. Atunci, deși nu știu ce a fost în capul meu, mi-am imaginat cum ar arăta viața mea ideală și am scris tot ceea ce vedeam. Lucrarea a impresionat-o atât de mult pe profesoară, încât mi-a dat nota 9, doar pentru compunere. Aceea a fost o primă reușită foarte mare.

Mai târziu, tot ceea ce am scris atunci a devenit realitate, însă a fost doar un moment. În acest fel am învățat că… este vorba despre o călătorie! Nu mă pot opri într-un punct. Am început să mă obișnuiesc cu faptul că în viață urci și cobori, toate acestea fiind doar puncte în graficul ei. O sumedenie de astfel de puncte. Pentru mine, acela a fost punctul în care am găsit pasiunea centrală a vieții mele.

Întotdeauna m-au inspirat și mi-au plăcut enorm poveștile în care se urmărește călătoria de devenire a eroului. Urmăresc seriale și filme care întrupează această călătorie. Deși nu văd multe, cele la care mă uit adesea mă marchează puternic. Mă gândesc că într-o mare măsură această poveste te prinde și pe tine, deoarece și tu ai o astfel de călătorie de făcut. Toți vrem să devenim mai buni, cu toții avem o călătorie de parcurs.

Îmi place să fac drumeții, să merg în natură. Dau adesea bani pe materiale prin care pot să mă educ, mai ales din punct de vedere financiar. Obiectivele mele de acest gen sunt mereu în capătul listei, deoarece pentru mine banii înseamnă libertate, iar libertatea este una din valorile mele fundamentale. Libertate pentru a scrie, pentru a creea, pentru a îmi duce viața în direcția dorită de mine. Altfel, nu-i văd sensul…

Alături de această valoare stă valoarea prieteniei și din punct de vedere spiritual nevoia de a contribui și a da mai departe. Aceasta este cumva vocea din mine care nu mă lasă, ori de câte ori vreau să nu o ascult și să fug de ea. E foarte trist atunci când afli că nu mai ai unde să fugi. Însă după acea conștientizare, înveți să îți accepți și să îți asumi calea, care te cheamă chiar și împotriva voinței tale.

Modul în care văd eu viața este unul simplu, dar în același timp complex. Cred într-o lege veche de când lumea și anume că tot ceea ce oferi se întoarce mereu la tine, mai devreme sau mai târziu. Sunt conștient că peste noi este o Inteligență, o Forță care a creat totul și a rânduit toate aceste legi universale de care te lovești de dimineața până seara.

Știința din zilele noastre, în special fizica cuantică, a demonstrat că tot ceea ce vezi, simți, auzi este energie care vibrează pe anumite frecvențe. Există un numnăr infinit de frecvențe vibratorii. Frecvența determină forma pe care o va lua energia și proprietățile pe care le va avea. Viața în sine este energie, mișcare și te rog să ai asta în vedere atunci când îți stabilești visuri, obiective.

Ca să te poți mișca în direcția pe care o vrei și să poți merge pe drumul tău ai nevoie să îți dezvolți abilitatea de a VEDEA cu mintea în viitor. Cu cât vezi mai clar persoana care vei fii într-un anumit punct, cu atât ești mai aproape de a deveni acea persoană. Mai rămâne să îți pui o întrebare: ce o să faci când ajungi acolo?

Este o adevărată abilitate de a nu te lovi de ceea ce îți dorești ca de un zid. Antrenează-te să vezi ce urmează după ce ți-ai atins obiectivul. Cum se va schimba viața ta, cum va arăta după ce ți-ai împlinit visul? O realitate tristă pe care am trăit-o a fost să mă complac în situații care nu îmi plăceau. Cât timp poți rămâne într-o astfel de situație? Din păcate… ani! Văd asta în jurul meu și probabil vezi și tu.

Misiunea mea este să mă dezvolt, să evoluez, să dau mai departe și într-un final să las lumea un loc mai bun. Această misiune este strict legată de obiectivele și visurile pe care le am. Din acet motiv mă educ foarte mult pe acest subiect. Sunt Încă multe lucruri care nu îmi plac la mine, la viața mea și pe care doresc să le schimb. Însă ceea ce contează este că merg în continuare pe direcția pe care mi-am stabilit-o.

Domeniile pe care mă educ, citesc și mă dezvolt continuu sunt Spiritualitatea, Universul, Mintea umană. Am încetat să mai citesc cărți de ficțiune, însă în momentul în care îmi pică în mână o carte din acest subiect o devorez. Totuși… domeniul meu preferat și cel căruia îi acord cea mai mare energie și efort este cel al banilor.

După cum ți-am zis, pentru mine banii înseamnă libertate; libertatea de a mă ocupa de ceea ce este cu adevărat important pentru mine. Felul în care faci bani și câți faci consider că ar trebui să te preocupe și pe tine. Imediat ce te dezvolți financiar poți să începi să te dezvolți și pe alte planuri mult mai ușor.

Ți-am vorbit deja despre viziunea personală și despre omul care îți dorești să fii. Pentru aceasta ai nevoie de multă disciplină și determinare. Este vorba despre a fi acea persoană, înainte de a fi efectiv. O să îți dau o metaforă cât se poate de reală, pentru a te ajuta în acest proces:

Omul care vrei tu să fii există deja într-o altă realitate. Acolo faci alte lucruri, ai alte gânduri, alte sentimente, alte experiențe. Însă realitatea prezentă este contrastul a tot ceea ce există acolo. Mai mult, aceasta va încerca să te absoarbă în ea și să te facă să fii persoana care îi corespunde.

Mintea ți se va împotrivi, emoțiile nu te vor susține, vor veni oameni care îți vor spune că ești nebun și că lucrurile stau în felul următor… Știi deja prea bine la ce mă refer. Să fii acel om în prezenta realitate este o adevărată nebunie, dar și singura cale. Sau ești omul care niciodată nu iese din tipare?!

Știu că nu; dacă ai fi, nu ai citi ceea ce scriu! Așadar, când propria realitate se înverșunează împotriva viziunii tale va trebui să îți găsești pârghii prin care să te agăți de realitatea pe care o vrei, de persoana care vrei să fii. Aceste pârghii pot fi: un text pe care îl vezi în fiecare zi, o fotografie, un sentiment, un angajament.

Cu un simplu angajament și cu disciplină poți face lucruri ieșite din comun; comun stabilit de alții… IMPORTANT!!! Să nu uiți să te distrezi în acest proces! Știu că poate treci prin anumite greutăți, dar îți recomand sincer să înveți să te aștepți la lucruri mai bune. Mereu vor veni! Ești de acord cu mine?

P.S. Scrie-mi!

O poți face la adresa de email pe care o găsești mai jos, dacă te uiți. Dar poți să îmi scrii și pe facebook, insta… O să pun și aceste butoane mai la îndemână.

Îmi poți scrie dacă:

  • Vrei să mă încurajezi. Este gratis să faci asta și eu aș aprecia foarte mult. Ba chiar m-aș bucura să îmi spui că luptăm pe același front.
  • Vrei să îmi propui o temă pe care să o abordez în ceea ce scriu. În acest mod poți să îmi lansezi și o provocare; îmi plac provocările, apropo.
  • Vrei să îmi spui cu ce te confrunți acum și felul în care te-aș putea ajuta. Aș fi onorat dacă ai putea să faci asta. Astfel înțeleg și eu mai bine situația prin care treci tu și poate și alții.

În final, dacă ai orice idee sau orice gând pe care vrei să mi-l împărtășești, simte-te liber să o faci!