Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Dacă ai potențial pentru a face puțin, înseamnă că poți face și mult

Dispui de un potențial imens! Este nevoie să înveți cum să îl accesezi, deoarece acum folosești foarte puțin din el.

Există două planuri: cel potențial, sau a ceea ce este posibil și cel al acțiunii, sau a ceea ce faci să devină posibil.

Câștigi o anumită sumă de bani în prezent? ei bine, poți câștiga cu mult mai mult! Poți să sari jumătate de metru de la pământ? Află că poți sări și doi metri!

Diferența constă în abilitatea de a face lucrul respectiv, iar această abilitate se poate dezvolta. Cât de mult, depinde strict de tine!

Acțiunea este singurul mod prin care poți determina o reacție de răspuns

Știu că ai văzut sau ai auzit de filmul care promovează legea atracției: “The Secret”. Ceea ce spune este perfect adevărat, dar prezintă doar jumătate de adevăr.

Da, este foarte important să vizualizezi, să îți formezi așteptări și să ai încredere. De asemenea este important să te educi, să planifici și să acționezi.

Noi, cei care vrem să obținem în viață lucruri, învățăm cum să traducem un gând care există în mintea noastră, într-o realitate concretă, tangibilă, palpabilă. Ei bine, acest proces necesită efort, deprinderi și abilități noi care este nevoie să fie învățate.

Doar acțiunea te poate conduce la un rezultat. În direcția pe care o vrei, cel mai bine să faci este să acționezi și, desigur, să o dai în bară!

O pictură există ca și potențial în mintea celui care o pictează. Acesta îl accesează atunci când transpune imaginea pe pânză.

Imaginea originală se află numai în mintea pictorului, iar pe pânză este doar o copie identică cu originalul. Acesta este modul prin care o idee din imaginar este tradusă într-o realitate concretă, palpabilă.

Și ca să evidențiez cel mai important proces care are loc în acest caz: mișcarea. Deoarece pictura nu se pictează singură! Este nevoie de pictor să obțină culorile, să traseze liniile și să își miște mâna cu pensula în ea. 🙂

potențial

În Universul nostru lucrurile se întâmplă pe bază de acțiune și reacțiune. Este vorba despre mișcare! Viața este despre mișcare! Modul în care se întâmplă este de fapt o reacție la acțiunile noastre; viața ne răspunde!

Viața noastră este legată de mișcare. Sunt convins că cele mai frumoase amintiri ale tale sunt în cadrul anumitor activități pe care le-ai făcut. Spre exemplu: o noapte cu cortul, un foc de tabără, o călătorie, o drumeție, o întâlnire…

Toate procesele au loc pe bază de mișcare. Legea vibrației este prezentă pretutindeni. Universul este energie în continuă mișcare. De la mișcarea electronilor în jurul atomilor, la mișcarea planetelor și a galaxiilor.

Doar prin mișcare poți dezvolta vastul potențial de care dispui!

De fiecare dată când acționezi, ai pus în mișcare o reacție de răspuns care se îndreaptă spre tine. Surpriza este că de cele mai multe ori acest răspuns se afișează sub forma unui “eșec”.

Și este normal să fie așa! Atât eu, cât și tu am trecut de foarte multe ori prin acest proces. Poate atunci când am învățat să mergem, sau când am învățat să ne plimbăm cu bicicleta, să înotăm, să deprindem abilitățile necesare pentru munca de la serviciu și multe altele.

A fost greu atunci? Adevărat! Suntem experți acum? Și mai adevărat!

Este normal să o dai în bară, cel puțin la început. Eșecurile oricum te vor însoți pe parcursul vieții, deoarece îți arată nivelul la care ești și lecțiile pe care le ai de învățat.

Da! Un eșec ascunde o lecție foarte valoroasă pentru tine! Când ai învățat lecția respectivă, aceasta ți se întoarce într-un succes dublu, cel puțin.

În toate ariile vieții tale există foarte mult potențial pe care îl poți atinge

Banii pe care îi câștigi, cariera pe care o urmezi, relațiile pe care le ai, sănătatea de care te bucuri, felul în care îți petreci timpul și cel în care te recompensezi pot fi duse la un nivel foarte înalt față de cel prezent. Există în tine această posibilitate!

Vreau să te gândești la faptul că provocările pe care le întâmpini îți arată ceea ce ai de depășit pentru a trece la nivelul următor.

Cel mai ușor poți să avansezi urmând o viziune. Asta înseamnă strategie. Acțiunile pe care le înteprinzi către această viziune înseamnă tactică. Despre strategie și tactică putem vorbi în cel puțin un articol… 🙂

La un moment dat îți spui: “Ok. Acum este nevoie să pun accentul pe acest lucru!”. În acest fel creșterea ta are loc natural, pe măsură ce urmezi viziunea a cine vrei să devii.

Tu nu schimbi ceea ce faci, ci schimbi modul de a face lucrul respectiv. Dacă deja ai învățat o cale prin care obții bani dintr-un salariu lună de lună, este nevoie să înveți ceva nou. O cale prin care să obții bani independent de sfârșitul lunii (doar un exemplu).

Îmi doresc să te obișnuiești să vezi dincolo de serviciul pe care îl ai

De ce să te limitezi la un serviciu? Poate să îți reamintesc ceea ce faci tu în prezent la serviciul actual: îmbunătățești viața altor oameni, lucru pentru care obții un venit lunar.

Cum se simte această atitudine? Dacă ceea ce faci este să oferi celorlalți o viață mai bună, de ce să nu înveți o meserie care îți place? Poți avea un impact mult mai mare astfel în viețile celor din jur.

Mai mult, te pasionează ceea ce faci și devii din ce în ce mai bun. În acest fel îi poți servi pe ceilalți mai mult și mai adevărat. Pe acest nivel va fi și compensația ta!

Un exemplu pur teoretic: Îți plac mașinile? Poți face un curs de mecanică. Îți găsești de lucru în domeniu, ajungi la excelență destul de repede.

Câștigi astfel mult mai bine și deja te poți gândi să crești. Adică, îți faci un PFA, pentru început. Iei comenzi extra. Îți pui bani deoparte pentru o investiție minimă, îți cumperi un SRL, închiriezi un spațiu, uneltele necesare și deja ai o firmă cu un angajat, tu.

Ceea ce vreau să subliniez este că există potențial de creștere practic nelimitat! Poți avansa foarte repede și numai în câțiva ani să ajungi la independență financiară, sau chiar prosperitate și să trăiești viața pe care o vrei (vorbind strict de partea financiară).

Te poți îmbunătăți în orice domeniu. Orice faci, poți face mai bine!

Acesta este lucrul cu care îmi doresc să rămâi după parcurgerea acestui articol. Posibilitatea există în tine deja, dar este nevoie de mișcare și acțiune din partea ta în direcția respectivă.

Ce crezi: Poți face lucrurile mai bine decât le faci deja? În ce zonă poți obține rezultate mult mai bune dacă îți dezvolți anumite abilități, îți accesezi mai mult potențial?

1 thought on “Dacă ai potențial pentru a face puțin, înseamnă că poți face și mult”

  1. Pingback: Totul pleacă de la identitatea de sine. Cum te vezi pe tine însuți?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *