Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Cu cât oferi mai multă recunoștință, cu atât mai mult vei primi înapoi

Recunoștința este o stare extraordinară de a fi. Pe măsură ce menții înăuntrul tău acest sentiment, te deschizi în fața unei abundențe universale nelimitate.

Lucruri din ce în ce mai bune vor veni în viața ta, ți se vor deschide anumite porți și vor apărea noi oportunități. Cel mai important, vei primi cu mult mai mult din toate lucrurile pentru care ești recunoscător.

Iar toate acestea pleacă de la cuvântul: “MULȚUMESC”!

Recunoștința și omul ca ființă spirituală

Din cele mai vechi timpuri omul nu s-a putut limita la ceea ce este vizibil. Intuiția i-a comunicat mereu că există ceva mai mult decât atât. Natura, fiind un izvor de inspirație, i-a șoptit adesea acest lucru în liniștea ei.

Omul s-a văzut pe sine ca ființă spirituală aflându-se într-o legătură permanentă cu Forța care l-a creat și cu tot ceea ce îl înconjoară.

Această identitate de sine, conștiința că există această Forță și nevoia de conexiune au dus la apariția nenumăratelor culte și religii. De la cele mai mari ale lumii și până la cele mai mici, toate au în centrul lor conceptul de recunoștință.

Indiferent în câte moduri s-a spus acest adevăr, el este de fapt unul simplu. Există o Putere care a creat totul. Tu ești Spirit, experimentând această formă umană. Ești într-o legătură permanentă cu această Putere și cu tot ceea ce te înconjoară.

Universul este energie. La fel, tot ceea ce experimentezi acum sub formă de “Viață”. Această energie vibrează pe un număr infinit de frecvențe. O frecvență va determina forma pe care o va lua energia și proprietățile pe care le va avea.

Mintea ta este o stație uriașă de emisie – recepție. Emite energie, recepționează energie. În funcție de energia pe care tu o emiți, Viața Îți Răspunde!

Recunoștința este mesajul pe care tu îl trimiți în lume

Universul se va rearanja în funcție de gândurile tale predominante și de sentimentele pe care le întreții. Nimic nu este hazard, nimic nu este întâmplător.

Viața nu ți se întâmplă, ci îți răspunde. Influențezi totul în jurul tău prin gânduri, emoții și sentimente. Universul se aranjează mereu în funcție de ceea ce oferi tu și toate acestea doar ca să îți corespundă.

Acest lucru este ceva firesc, nu ar trebui să te mire că se întâmplă. Desigur, mai puțin partea cu: “Felul în care arată viața mea este 100% responsabilitatea mea!”.

Atragi energie care se organizează în funcție de informația care se găsește în ADN-ul tău și aceasta determină culoarea părului, a ochilor, înalțimea… Sunt lucruri cumva prestabilite de genele care ți s-au transmis. Deși un mic spoiler, știi din proprie experiență că nu genele îți determină destinul.

Revenind, recunoștința are o frecvență vibrațională atât de înaltă încât coincide cu miracolele. Mesajul ei urcă mai întâi către Forța Creatoare apoi se răspândește în jurul tău și formează un câmp electro-magnetic.

Fizica spune că energia produce electro-magnetism. Tu ești energie, așadar te însoțește mereu un astfel de câmp electro-magnetic. Acesta este generat de către minte, apoi amplificat și emanat în spațiu de către inimă.

“Gândul este o rachetă, iar emoțiile și sentimentele sunt combustibilul.”

Frecvența ta vibrațională este unică și Personală. Mai mult, poți alege să îți schimbi frecvența vibratorie. Aceasta este amprenta pe care tu o lași în lume și în Univers. Iar tot ceea ce oferi se întoarce mereu la tine, mai devreme sau mai târziu.

Să oferi recunoștință, înseamnă să mulțumești. “Mulțumesc” înseamnă:

1. Sunt conștient de faptul că am un potențial uimitor. Sunt împăcat cu trecutul meu și știu că a avut rolul de a mă aduce în acest punct al vieții mele. De asemenea sunt recunoscător pentru toate lecțiile pe care le-am învățat în acest parcurs.

2. Sunt deschis în fața vieții și primesc tot ceea ce are de oferit. Sunt recunoscător pentru toate lucrurile bune de care am avut parte în această călătorie.

3. Știu că în continuare mă așteaptă mai multă bucurie decât am experimentat până acum. Chiar dacă va părea că viața mă strânge cu ușa uneori, de fapt mă deschide spre o abundență și mai mare.

Practicând recunoștința, înțelegi că legea naturală a acestui Univers este abundența.

Dacă ești atent când pleci în drumeție, în natură, o să vezi această lege a abundenței prezentă peste tot în jurul tău.

Nu o să găsești doar un fel de pom, ci mai mulți pomi de mai multe feluri. Mai mult, nu găsești doar un pom din fiecare fel. Dacă ai crescut la țară, ai văzut că fructele pe care le găseai într-un pom, se găseau și în altul, într-o locație total diferită.

Mai mult, ai înțeles că dacă nu găsești ceea ce cauți într-un loc, trebuie doar să schimbi locul. Acest lucru este atât de important, deoarece singurele limitări sunt în mintea ta. Ce nu poți obține într-o parte, ți se poate oferi în altă parte. Ceea ce nu găsești într-un loc, găsești din plin într-un alt loc. Trebuie doar să cauți în continuare.

Există un moment atât de important, încât determină cum se va desfășura întreaga zi. Acest moment este dimineața, imediat după trezire. Ce faci, ce simți, ce spui atunci își pune o amprentă energetică asupra întregii zile.

O metodă foarte simplă pentru a îți asigura o zi extraordinară, încă de dinainte de a se fi întâmplat. Imediat după trezire imaginează-ți că ai trăit o zi perfectă. Țintește acel sentiment. Simte apoi o recunoștință cât mai intensă pentru toate întâmplările faine care s-au petrecut în această zi.

Lucrurile bune oricum există pentru tine. Recunoștința doar te pune pe calea pe care acestea vin către tine.

“Toată inspirația din lume, nu te va duce mai departe decât prima picărură de transpirație.”

La nivel foarte simplu: cu cât ești mai recunoscător pentru ceva, cu atât vei primi mai mult din acel ceva. Dacă mulțumești pentru banii pe care îi ai, spre exemplu, vei primi mai mulți bani. Acest lucru se petrece cu fiecare aspect al vieții tale pe care vrei să îl îmbogățești.

Oricât de frumos ar fi un concept, ceea ce contează mai mult este munca din spatele lui. În acest proces se adoptă o stare nouă de A FI. Se pleacă de la cine ești, spre ce faci și mai apoi ce dorești să obții.

O viața mai plină, mai frumoasă, mai bogată, are în spate mai multă muncă. Atât timp cât tu îți construiești viața pe care vrei să o trăiești, cred că merită din plin.

Recunoștința are o putere enormă de manifestare a ceea ce îți dorești. Cu acest lucru revin într-un articol următor. Important este să știi că nu se întâmplă nimic ca și cum ai câștiga un bilet la loterie. Dar după cum spuneam, te va pune pe calea pe care ceea ce îți dorești vine către tine.

Fii recunoscător în timp ce lucrezi la viața pe care o dorești. Să îți dorești mai mult este normal. Viața înseamnă evoluție. Niciodată nu ar trebui să fii mulțumit cu cât ai obținut. Dar merită din plin să te oprești și să sărbătorești fiecare succes pe care viața ți-l oferă.

Pe data viitoare…

1 thought on “Cu cât oferi mai multă recunoștință, cu atât mai mult vei primi înapoi”

  1. Pingback: Vizualizarea - Un mușchi prin care te antrenezi să vezi în viitor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *