Alexandru Covăsală

Te ajut să îți descoperi și valorifici adevăratul potențial pentru a trăi viața la care visezi!

Actiunea: Unealta principala in atingerea oricarui obiectiv

actiunea
“Daca cineva iti spune ca nu este posibil, inseamna ca mergi in directia buna!”

Actiunea este un pas esential in creatie si chiar mama creatiei. Aceasta reprezinta singura unealta prin care poti aduce un vis la realitate. Singura cale prin care poti oferi unui gand o forma reala, palpabila.

Acesta este al treilea articol si ultimul din aceasta serie. Pe primul, cel despre vizualizare (prima unealta) il gasesti AICI. Pe cel de-al doilea, despre strategiile mentale, il gasesti AICI.

In acest moment ai o viziune personala formata. Dispui de o imagine clara a cine vrei sa devii si ce vrei sa obtii in viata. De asemenea, ai unelte necesare (strategii) prin care sa te conectezi zilnic la viziunea ta. Nu iti pot spune cat de important este sa faci asta pentru a iti forma o noua identitate. Acum, mai ramane doar sa te misti in directia respectiva. Logic, nu? 🙂

Actiunea cu scop, orientata catre un obiectiv sau o viziune

In articolul anterior ti-am spus cat este de important sa ai o viziune personala, un vis. Altfel, actiunile tale de zi cu zi nu te vor duce nicaieri. Pentru ca nu ai cum sa actionezi la intamplare pentru a obtine rezultate specifice.

Spre exemplu: daca obiectivul tau este sa iei permisul, exista cativa pasi pe care este nevoie sa ii urmaresti in acest scop. Nu te astepti sa te trezesti intr-o buna zi cu permisul nefacand nimic in directia respectiva. La fel se intampla si daca faci ceea ce faci de obicei si nu are legatura cu ceea ce vrei sa obtii!

In acest exemplu, demersul este acesta: nu vrei sa iei permisul, ci sa devii sofer. Ultima tine de identitatea ta si nu va fi deloc greu sa il obtii avand aceasta identitate. Apoi, ai nevoie sa te educi si sa deprinzi noi abilitati. Actiunea te scoate la mama naibii inafara zonei tale de confort.

La nivel de educatie: research sau documentare

Cand ti-ai stabilit o viziune pe care o urmaresti, ai plecat intr-o calatorie de devenire. Desi calatoria are destul de multi pasi, tu ai de facut doar cativa, cei de la inceput de drum. O sa vezi cum, pe masura ce ii parcurgi, ti se releva alti si alti pasi care au destinatie ceea ce vrei tu sa devii.

La fiecare pas pe care il ai de regula ai nevoie de cunostinte specifice pentru a putea trece la urmatorul. Este mai usor sa dai un search pe google: “cum sa…” in momentul in care te intalnesti cu problema respectiva. Actiunea este mult mai dirijata atunci cand este documentata. Insa, nu te pierde in documentari si astfel sa uiti sa mai actionezi.

Educatia joaca un rol foarte important in atingerea oricarui obiectiv. Aici nu vorbesc despre educatia din clasele I – XII. Dumnezeu stie cum dece se cheama scoala educatie 🤔. In cartea “Think and grow rich”(Gandeste si devii bogat) Napoleon Hill spune un lucru impresionant cu privire la educatie: “Un om educat este acela care si-a dezvoltat facultatile mentale atat de mult, incat poate obtine tot ceea ce isi doreste (sau ceva echivalent) fara a incalca drepturile celorlalti.”

Actiunea la nivel de ganduri si emotii: strategiile mentale

Am discutat strategiile mentale in articolul anterior. Ceea ce este important de stiut este ca prin acestea iti antrenezi mintea. La nivel de ganduri, prin vizualizare si la nivel de emotii prin sentimentele pe care le evoca vizualizarea.

Emotia are foarte multa legatura cu mintea subconstienta. Aceasta nu face distinctie intre ceea ce este real si imaginar. Iti programezi creierul efectiv prin emotia pe care o simti atunci cand vizualizezi. Insa, daca inca nu esti in tema, creierul tau este deja programat din copilarie. Acum este nevoie sa faci actiunea necesara pentru a il rescrie, a il reprograma.

Procesul este in felul urmator: repetitie ➡️ programare ➡️ ganduri ➡️ sentimente ➡️ actiuni ➡️ rezultate. Cam lung drumul pana la rezultatele efective. Chiar daca este asa situatia, iti spun ca merita din plin aceasta munca. Si inca un punct pe care ti-l dau: cel mai rapid si benefic mod de a iti reprograma creierul este sa oferi cat mai multa recunostinta!

La nivel neuronal: formarea noilor sinapse

Indiferent ceea ce incepi sa faci, este nevoie sa ii dai creierului un pic de timp. Acesta il va folosi pentru a putea dezvolta o noua structura care sa sustina orice vrei sa implementezi. Repetia in acest caz joaca un rol esential. Atunci cand s-au format legaturile intre diferitele sinapse, tocmai s-a format un nou obicei.

Dupa ce faci acel lucru de suficiente ori, la un moment dat iti vine firesc. Nu mai esti atent la actiunea respectiva. Obiceiul odata instalat intra la nivel subconstient si nu mai are nevoie de atentia ta directa. Cea mai grea perioada este atunci cand il adopti.

Cercetatorii in neurostiinta spun ca este nevoie de 30 de zile pentru a se forma o noua carare in creier. In acest timp lucrul respectiv este nevoie sa fie facut zilnic. Numai ca atunci cand aceasta actiune face parte din identitatea ta, poate fi dusa la nivel de performanta! 😉

Actiunea si dezvoltarea unei noi abilitati

Ce faci in tot acest timp in care au loc procesele descrise mai sus? Ei bine, o dai in bara, esuezi! Dar continui! Continui pentru ca adesea ceea ce vrei este la numai un pas de la decizia ta de a renunta. Esecul si succesul fac parte dintr-un joc. Sunt doua parti diferite ale aceleiasi imagini de ansamblu.

Esecul iti ofera cele mai valoroase lectii, pe care daca le inveti ti se pregateste un succes iesit din comun. Viata te recompenseaza! Nu pentru ca esti castigator, ci pentru ca nu renunti. Sa ai asta in vedere atunci cand vrei sa pui lucrurile in miscare. O sa intalnesti multe blocaje si, ca incepator, tentativa de a renunta este mare.

Continua, continua, continua! Vei incepe sa vezi rezultatele straduintei tale. Si acum ma repet: ia aceasta abilitate si du-o la nivel de indentitate: nu scrii o carte, esti un scriitor; nu conduci masina, esti un sofer; nu pictezi un tablou, ci esti un pictor. Dintr-o identitate actiunea decurge firesc, iar tu poti performa in orice actiune este legata de propria identitate!

P.S. Am citit zilele acestea un articol despre importanta esecului. Mi se pare foarte relevant in aceasta directie, prin urmare ti-l las aici: Esecul este prietenul tau!

As vrea sa imi spui cum ti s-a parut aceasta serie de articole si ce poti folosi pentru a deveni omul care obtine tot ce isi propune? Lasa-mi un raspuns mai jos! 👇

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *